open-navfaktor-logo
search
Tužilaštvo BiH
Održan sastanak koordinacionog tima: Ispoštovane sve preporuke VSTV-a
Glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić održala je 6. sastanak Koordinacionog tima za postupanje u vezi problematike prevencije i suzbijanja širenja koronavirusa - COVID-19.
15.05.2020. u 13:33
get url
text

{$galerijaFotografija}

Na sastanku su analizirane poduzete aktivnosti, te je zaključeno da su ispoštovane preporuke i instrukcije VSTV-a BiH i nadležnih institucija, za osiguranje organizacijskih, dezinfekcijskih, zdravstvenih, preventivnih i sigurnosnih uvjeta za rad institucije u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

U skladu sa odlukom VSTV-a BiH, dogovorene su aktivnosti za osiguranje rada u uvjetima poštivanja socijalne distance te zdravstvene i epidemiloške zaštite svih uposlenika koji dolaze na posao u sjedištu institucije, kao i svih osoba koje na poziv dolaze u instituciju.

Također, osigurani su potrebni uvjeti, kako bi se omogućio neometan rad sa strankama, te poduzimanje radnih aktivnosti iz nadležnosti institucije.

Radi osiguranja preventivnih mjera zaštite uposlenika, uveden je propisani režim dolaska u instituciju, dezinfekcija i mjerenje temperature uposlenika, kao i druge aktivnosti radi osiguranja prevencije zaraze i stvaranja zdravstveno sigurnog okruženja i uvjeta za rad, navodi se u saopćenju iz Tužilaštva.

Tužilaštvo BiH, sastanak koordinacionog tima, 15. 05. 2020.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.