open-navfaktor-logo
search
Bordo bijela armija
Oglasile se Horde zla: Uprave, treneri i igrači su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti
Fudbaleri Sarajeva ove sezone ne bilježe rezultate kakve od njih očekuju navijači. 
21.10.2022. u 11:29
get url
text

Bordo tim je daleko od vrha tabele, a kap koja je prelila čašu je eliminacija u šesnaestini finala Kupa BiH od zeničkog Čelika. Trener Feđe Dudić je podnio ostavku, a ekipu će u nedjelju protiv Posušja voditi Emir Obuća. 

Oglasili su se i najvatreniji navijači, Horde zla, koje pozivaju sve fanove na gostovanje u Posušje, gdje će proslaviti 76. rođendan.

- Jedna od parola kojom smo obilježili 75 godina našeg voljenog kluba je glasila "Naša ljubav tvoj je bedem". Na utakmici u nedjelju obilježavamo 76. rođendan voljenog kluba, te smo obavezni da dokažemo da smo dostojni ove parole u periodu loših rezultata našeg kluba.

VEZANI TEKST - Sarajevo u začaranom krugu: Dudića (ni)su izdali igrači

Svi oni koji posljednjih dana pišu raznorazne komentare i statuse po društvenim mrežama i forumima pozivamo da rođendan kluba proslavimo zajedno na utakmici u Posušju. Treneri, igrači i uprave su prolazni, FK Sarajevo nije, niti će biti. Mijenjat će se i generacije na tribinama, FK Sarajevo će i dalje biti nit koja spaja sve one kojima je bordo u srcu.

Uspravano i čvrsto, veće od svih nedaća i jače od svakog neprijatelja. "I kada teško je, kad redaš poraze", "K'o dijete ja sam s tobom osjetio bol", "I kad je teško i kada je dobro uvijek ću pjevat za bijele i bordo", su stihovi nekih od pjesama kojima dokazujemo našu vjernost voljenom Sarajevu u trenucima kada situacija na terenu i na tabeli nije onakva kakvu bi željeli.

Nažalost, i sada se nalazimo u takvoj situaciji i baš sada moramo dokazati da ti stihovi nisu prazne riječi, već da oni savršeno opisuju našu odanost i jasno i glasno nas opisuju onakvim kakvi i jesmo - uvijek vjerna Bordo armija.

Stoga, dužnost svih nas je da stanemo iza tih riječi i pojavimo se na narednom gostovanju u Posušju u što većem broju. Utakmica se igra u nedjelju u 14.30 sati. UNFKS je organizovao prijevoz autobusima. Cijena iznosi 35 KM. Uplate se mogu izvršiti u petak i subotu u periodu radnog vremena shopa u Privrednom gradu Skenderija - poručili su navijači Sarajeva.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.