open-navfaktor-logo
search
Za uspješan početak
Općina Centar darivala prvačiće
Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake osigurali i potrebne udžbenike, kazao je načelnik Ajnadžić
02.09.2019. u 15:00
get url
text

Prvog dana nove školske godine Općina Centar je za prvačiće iz 11 osnovnih škola sa svog područja tradicionalno organizovala podjelu školskih ruksaka sa priborom i kompletom udžbenika potrebnih za početak njihovog novog razdoblja u životu.

- Općina Centar ima tradiciju da na početku nove školske godine svim prvačićima iz Centra pokloni školski ruksak sa priborom, a uz to smo za naše đake prvake osigurali i potrebne udžbenike. Ovo ne smatramo troškom već investicijom za budućnost jer samo obrazovani ljudi će nas povesti u Evropu - kazao je načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić. 

Pokloni prvačićima podijeljeni su u svim osnovnim školama u općini Centar, iz općinskog budžeta za tu namjenu utrošeno je 102 maraka, a prvačićima iz Osnovne škole Katoličkog školskog centra ruksaci sa školskim priborom će biti uručeni u subotu, navodi se u saopćenju Općine Centar.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.