Podrška

Općina Centar donirala 10.000 KM Akademiji nauka i umjetnosti BiH

Objavljeno: 17.07.2019. u 11:56

Akademija se finansira iz budžeta Kantona Sarajevo, što je dovoljno samo za naš opstanak, ali ne i za puni i širi radni angažman ove ustanove,  kazala je Avdagić

Amra Avdagić, sekretar Sekretarijata Akademije nauka

Općina Centar Sarajevo nastavlja dugogodišnju tradiciju pružanja finansijske podrške Akademiji nauka i umjetnosti u Sarajevu. Posljednji u nizu takvih primjera je izdvajanje 10.000 maraka iz budžeta ove lokalne zajednice za organizaciju naučne konferencije na temu "75. godišnjica zasjedanja ZAVNOBIH-a: povijesna utemeljenost državnosti Bosne i Hercegovine“. 

Sekretar Sekretarijata Akademije nauka i umjetnosti BiH Amra Avdagić zahvalila se načelniku Nedžadu Ajnadžiću i Općini Centar za svu dosadašnju podršku i iskazala nadu da će se ovakva saradnja nastaviti i u budućnosti.

- Vaša podrška nam puno znači jer, kao što je poznato, još uvijek nije riješen status Akademije koja se prvenstveno finansira iz budžeta Kantona Sarajevo, što je dovoljno samo za naš opstanak, ali ne i za puni i širi radni angažman ove ustanove. Mi smo prepoznali u vama ljude koji su na lokalnom nivou spremni da podrže državu i njenu državnost kroz različite aktivnosti, pa evo i kroz organizaciju ove izuzetno značajne konferencije. Uvijek ste bili tu da podržite naš rad i veliko vam hvala na tome - kazala je Avdagić. 

Općina Centar je u proteklih nekoliko godina izdvojila oko 60.000 maraka za podršku razvoju i radu Akademije nauka i umjetnosti BiH, navodi se u saopćenju Općine Centar. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije