Poziv građanima

Općina Centar: Humanitarna akcija prikupljanja pomoći za Albaniju

Objavljeno: 10.12.2019. u 13:47

Općina Centar poziva sve dobre ljude da učestvuju u ovoj akciji i pokažu solidarnost i humanost prema onima kojima je pomoć itekako potrebna

Pomoć stanovnicima Albanije nakon zemljotresa

FOTO: Kosova Press

Općina Centar Sarajevo organizirala je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći stanovništvu Albanije nastradalom u nedavnim zemljotresima, saopćeno je iz ove općine.

Poziva građane da u skladu s mogućnostima doniraju ono što je trenutno najpotrebnije stanovništvu Albanije, prioritetno hranu i deke, a od hrane ulje, rižu, tjesteninu, šećer, brašno, konzerve, kafu, čaj, keks, flaširanu vodu, mlijeko.

Akcija prikupljanja pomoći bit će organizovana u svih 18 mjesnih zajednica Općine Centar i u centrima za zdravo starenje u periodu od 9. do 14. decembra 2019. godine u intervalima od 8 do 16 sati.

U subotu, 14. decembra, donacije se mogu predati do 14 sati.

Općina Centar poziva sve dobre ljude da učestvuju u ovoj akciji i pokažu solidarnost i humanost prema onima kojima je pomoć itekako potrebna.

- Podsjećamo da je Općina Centar podržala i humanitarni koncert za pomoć nastradalima, koji će biti održan večeras u Domu mladih Skenderija, s početkom u 18.30 sati, pod nazivom "Pjesmom ti pomažem" - navedeno je u saopćenju. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije