Kupovina limuzina nije bila predviđena Planom javnih nabavki Općine Višegrad za 2022. godinu. Ovaj plan je međutim dopunjen dva dana prije nego što je objavljen javni poziv za nabavku automobila.

Javni poziv je objavljen 29. decembra, a tek dan kasnije je odluka o dopuni plana nabavki objavljena u Službenim novinama Općine Višegrad.

U odluci kojom je dopunjen Plan javnih nabavki navedeno je da će Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS-a nabaviti sanitetsko vozilo shodno svom programu i dati ga na korištenje Domu zdravlja Višegrad pa se ova sredstva raspoređuju za nabavku dvije limuzine.

Iz Općine Višegrad nam nisu još odgovorili na pitanja upućena 29. decembra zašto nabavljaju limuzine i ko će ih konkretno koristiti.

Istovremeno, u posljednjem broju Službenih novina Općine Višegrad objavljena je i izmjena Odluke o utvrđivanju visine plaće funkcionera ove Općine po kojoj je za načelnika povećan iznos plaće. On će sada primati 3,5 prosječne plaće zaposlenih u općinskoj upravi, a prema ranijoj odluci primao je 2,7 prosječnih plaća zaposlenih u Općini. 

Načelnik Općine Višegrad je Mladen Đurević (SNSD).

Javne nabavke Općine Višegrad

Javne nabavke Općine Višegrad