Protest

Općinsko vijeće Centar danas o Hastahani, građani najavili okupljanje

Objavljeno: 18.11.2019. u 08:36

Namjera im je da, za nešto više od 4,7 miliona KM, dio parka prodaju Centralnoj banci koja bi tu gradila poslovni objekat i parking mjesta

FOTO: ARHIV

Građani i nevladine organizacije koji se već gotovo tri godine bore protiv plana Općine Centar da prostor parka Prof. dr. Nijaz Duraković/Hastahana pretvori u građevinsku parcelu okupit će se danas u 14.30 sati pred Općinom Centar kako bi najavili svoje sljedeće korake.

Danas će Općinsko vijeće Centar raspravljati o prodaji dijela parka Prof. dr. Nijaz Duraković/Hastahana. Namjera im je da, za nešto više od 4,7 miliona KM, dio parka prodaju Centralnoj banci koja bi tu gradila poslovni objekat i parking mjesta. Prema odluci o kojoj će vijećnici raspravljati, ukoliko bi u Centralnoj banci, nakon što kupe prostor, odlučili da ga više ne žele, dozvoljeno im je da ga prodaju kupcu po vlastitom izboru.

- Mi nemamo namjeru odustati. Mi smo ti koji svojim porezima i drugim davanjima plaćaju općinske službenike i vijećnike. Mi smo ti koji vjerujemo u ovu državu i želimo se boriti za poštivanje njenih zakona – navodi se u saopćenju kojim se najavljuje današnje okupljanje.

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije