open-navfaktor-logo
search
Simbolično
OSBiH obilježile 50.000 komada malog i lakog naoružanja
Pripadnici Glavne logističke baze i Jedinice logističke podrške Oružanih snaga Bosne i Hercegovine na lokaciji OS BiH u Visokom obilježili su 50.000. komad malog naoružanja, u sklopu projekta koji se obavlja uz potporu organizacije "The Halo Trust".
20.08.2020. u 14:01
get url
text

Simboličnom događaju prisustvovali su direktor organizacije "The Halo Trust" Alexander Maier, specijalni savjetnik za municiju i naoružanje EUFOR-a brigadir Martin Trachsler i izvršni oficir glavne logostičke baze OS BiH bojnik Ismet Patković.

Provedba projekta obilježavanja male i lake municije u posjedu Ministarstva odbrane BiH, otpočela je novembra 2018. godine uz podršku organizacije "The Halo Trust". Proces obilježavanja naoružanja provode pripadnici jedinica Glavne logističke baze i Jedinice logističke podrške Komande logistike na lokacijama OS BiH u Banjoj Luci, Čapljini, Visokom i Živinicama.

Nabavkom četvrtog stroja za tačkasto obilježavanje, koji je instaliran u Visokom, proces obilježavanja je znatno ubrzan, čime će se realizirati zacrtani plan obilježavanja malog i lakog naoružanja i prije predviđenog roka do kraja 2020. godine, saopćio je MOBiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.