Procijenjena vrijednost projekta iznosi 520.000 maraka. Općina Centar za realizaciju prve faze rekonstrukcije Kranjčevićeve ulice, na dijelu između ulica Alipašina i Fra Anđela Zvizdovića u dužini od oko 460 metara izdvojila 517.300 KM. Na pomenutoj dionici je prethodno realizovan projekat rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže na osnovu sporazuma o realizaciji projekta između Općine Centar, Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture KS i KJKP Vodovod i kanalizacija.

Načelnik Ajnadžić je istakao kako se radi o značajnom projektu za poboljšanje uvjeta za odvijanje saobraćaja.

- Druga faza ovog projekta će biti realizovana na dijelu Kranjčevićeve ulice od Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa ulicom Tešanjska, u dužini od oko 360 metara. Prije sanacije ovog dijela ulice planirana je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao što je urađeno na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića, za šta je pokrenuta procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova - pojasnio je Ajnadžić.

Direktor Kovač kazao je da je realizacija ovog projekta nastavak uspješne saradnje Općine Centar i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo. 

- Mnogo je projekata koje zajednički realiziramo, a i onih koje planiramo realizirati u narednom periodu - dodao je Kovač, navodi se u saopćenju Općine Centar.