open-navfaktor-logo
search
Intervju za 1921 TV
Osimove anegdote: Šehić nije trebao biti golman, Mulalića sam spriječio da zaradi više para
Trener Željezničara Amar Osim je u intervjuu za 1921 TV govorio o brojnim temama, počevši od priprema u Antalyji i trenutnog igračkog kadra, a prisjetio se i nekih ranijih vremena provedenih na klupi Plavih.
14.02.2020. u 08:21
get url
text

Ispričao je Osim anegdote o fudbalerima koji su ostavili dubok trag na Grbavici.

- Ibrahim Šehić nije trebao biti golman. Prva asoscijacija je njegova mama, kada smo joj rekli da treba biti golman. On je tamo u Njemačkoj, gdje su živjeli, igrao neko krilo. Bio je talentovan i dan-danas dobro lopte igra, što je jedan od njegovih aduta na golu. Imao je nesreću, ili sreću, da je u isto vrijeme s njim trenirao jedan dečko koji je bio bolji od njega, a na istom su mjestu igrali. Imali su po 10-11 godina. U neko doba smo vidjeli da bi ga možda mogli staviti na gol - ispričao je Osim.

Bulend Biščević: Teško mi je o njemu pričati jer mi je drag, iako ima hiljadu mana. Rođen je još bliže stadionu nego ja, što je jako teško. Tu sam ljubomoran. Buki je kao mačka.

Edis Mulalić: Dobar je igrač bio. Mislim da nije dovoljno para zaradio, koliko je mogao. Čak sam ga ja jedanput u tome spriječio. Imao je neku ponudu, nisam siguran koliko je ozbiljno to bilo, a nije malo ni para bilo. Mi ga tad nismo mogli olako pustit jer nam je bio važan. Puno je bolji igrač nego slika koju ljudi imaju o njemu.

- Ima puno anegdota o Mirku Radovanoviću, kroz smijeh govori Osim. 

- Mi smo ga počeli zvati "četnik". On je bio jako korektan, stidljiv. Godinu i po je trpio i onda mi je kazao: "Šefe, kod nas je četnik kompliment".

U nastavku pogledajte kompletan razgovor sa trenerom Želje

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.