open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Osmanović: Milanović je doprinio propasti pregovora o Izbornom zakonu
Raspravu u Hrvatskom saboru o Bosni i Hercegovini komentarisao je šef kluba SDA u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović, kazavši da nije dobro što se u institucijama Republike Hrvatske neprestano nastoje određivati unutrašnje stvari Bosne i Hercegovine.
20.04.2022. u 17:32
get url
text

VEZANI TEKST - Plenković: Štetu koju je karijes s Pantovčaka napravio u odnosu s Bošnjacima neće isprati ni mostarske kiše

- Proteklih mjeseci mnogi u Hrvatskoj kao da se ne bave ničim drugim osim Bosnom i Hercegovinom. Premijer Hrvatske je mobilizirao sve snage da uvjeri međunarodne aktere da je Izborni zakon važniji od potkopavanja 27 godina implementacije Dejtona i blokade institucija - navodi Osmanović u reakciji.

- Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović neprestano daje ekstremističke izjave i destabilizira situaciju u BiH. Njegovi nasrtaji zapravo su doprinijeli propasti pregovora o Izbornom zakonu, jer je radikalizirao poziciju HDZ-a i učinio je nespremnom na kompromis. Ako bi cilj bio da se ne mijenja Izborni zakon onda samo treba pustiti Milanovića da vodi te procese, jer svaka njegova riječ udavaljava, a ne približava pozicije.

Bosni i Hercegovini su potrebne poruke iz Hrvatske koje će zbližavati ljude i narode, a ne diplomatska ofanziva i instrumentalizacija institucija EU od strane Plenkovića niti ksenofobni ekstremizam Milanovića - saopćio je Osmanović.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.