Otac i sin, Saša S. (47) i Danijel S. (21) obećali su Aleksandru Đ. (22) 400 eura i polovan automobil, kao nadoknadu za ubistvo Ružice Kovač (78) u Požarevcu.
 
Zbog sumnje da je 14. oktobra izvršio teško ubistvo Ružice Kovač (78) određen mu je jednomesečni pritvor, kao i Danijelu S. (21) i njegovom ocu Saši S. (47), zbog sumnje da su izvršili podstrekavanje i pomaganje učiniocu nakon krivičnog djela. Svoj trojici prijeti kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Osumnjičeni Aleksandar pred policijom je priznao zločin i ispričao kako ga je izvršio, ali se pred tužiocem branio šutnjom. Međutim, druga dvojica ponovo su sve priznala i ponovila svoju prethodnu priču. Zasada je nepobitno utvrđeno da je Aleksandar otpozadi, desnom stranom "zastave 101", udario bicikl na kojem je Ružica išla ka svojoj kući Dunavskom ulicom, a zatim pobjegao.

U ovom slučaju prvo se sumnjalo da se radi o udesu, ali je ubrzo utvrđeno da je Aleksandar namjerno udario u bicikl.

Kad su mu Saša S. i njegov sin mobilnim telefonom dojavili njeno kretanje, on je Ružicu sustigao na putu, zatim zaobišao kako bi se uvjerio da je to ona, onda se vratio i ponovo krenuo za njom, a potom je udario autom. Nakon toga pobjegao je u Mihajlovac, a za njim su autom krenuli Danijel i njegov otac. Zajedno su kupili benzin i zapalili "zastavu 101", a potom se svi vratili u Požarevac.

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, dogovor je bio da otac i sin kasnije Aleksandru isplate 400 eura i daju mu svoj polovni auto. Oni su ga podstrekavali na ubistvo, jer je Ružica htjela da ih izbaci iz svoje kuće za koju tvrde da su joj platili 10.000 eura, s tim da ona može u njoj doživotno da ostane.

Narednih dana uslijedit će istraga ovog slučaja, kada će biti saslušani svjedoci i detaljno analizirani snimci nadzornih kamera i komunikacije preko mobilnih telefona. Također, obavit će se i psihijatrijsko vještačenje Aleksandra Đ., za koga se pretpostavlja da je lice sa posebnim potrebama.

Neke komšije pokojne Ružice smatraju da istražni organi treba da utvrde na koji način je ona prodala svoju kuću. Oni kažu da im je čudno da žena koja ima penziju, što znači da nije potpuno novčano ugrožena, odluči da u svoju malu, prizemnu kuću, useli devetočlanu porodicu.