open-navfaktor-logo
search
Novi problemi
Otkazan turnir u Washingtonu, odgođen povratak muškog profesionalnog tenisa
Turnir u Washingtonu, koji je trebao da obilježi službeni povratak profesionalnog tenisa za muškarce nakon prekida svih takmičenja zbog pandemije koronavirusa, otkazan je, prenosi Anadolu Agency (AA).
21.07.2020. u 19:21
get url
text

Citi Open u Washingtonu, koji je trebao početi kvalifikacijama 13. augusta, u utorak je otkazan zbog kako je menadžer turnira Mark Ein objasnio "previše neriješenih vanjskih pitanja, uključujući različita međunarodna ograničenja putovanja, kao i zabrinjavajuće trendove u pogledu zdravlja i sigurnosti".

Muški i ženski turniri obustavljeni su od marta, a planirano je da se ponovo počnu igrati sljedećeg mjeseca. Prvi događaj prema posljednjem objavljenom kalendaru je ženski turnir u Palermu u Italiji, koji bi trebao početi 3. augusta.

Budući da je turnir na tvrdoj podlozi u Washingtonu otkazan, prva šansa za muškarce da igraju takmičarske mečeve će biti Masters turnir koji se obično igrao u Cincinnatiju, ali je ove godine zbog pandemije COVID-19 premješten na terene Nacionalnog teniskog centra "Billie Jean King" u New Yorku, gdje se igra i US Open. Početak turnira je zakazan za 22. august.

Nakon toga će na istim terenima uslijediti Grand Slam turnir US Open, čiji je početak zakazan za 31. august.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.