Asortiman prodavnice obuhvata bogatu ponudu svježeg voća, povrća i mesa, velik izbor pekarskih, mliječnih i delikatesnih proizvoda, osnovne životne namirnice, piće i slatkiše te širok izbor neprehrambenih proizvoda za njegu, higijenu i kućanstvo.

U prodavnici je zaposleno 14 zaposlenika.

- Nova prodavnica u Zenici je značajan objekat, veće kvadrature, na izuzetno atraktivnoj lokaciji i sretan sam jer smo u prilici Zeničanima pokloniti još jedan moderan objekat sa prilagođenom i veoma širokom ponudom gdje će moći sve potrebno pronaći na jednom mjestu. Sa otvorenjima novih prodajnih objekata nastavljamo i dalje te s ponosom mogu najaviti da ćemo u narednim sedmicama otvoriti nove prodavnice u Travniku i Kiseljaku, a ono što bih posebno naglasio jeste da ćemo uključujući danas otvoreni prodajni objekat imati 50 novih zaposlenika u našoj maloprodajnoj mreži – izjavio je Stipan Škoro, direktor Sektora maloprodaje Konzuma.

Na dan otvorenja za kupce u novoj prodavnici u Zenici je pripremljena posebna akcijska ponuda, prvi kupci nagrađeni su poklonima, a svaki 50. kupac dobio je cijelu kupovinu potpuno besplatno. Obzirom da su tokom prošle sedmice izvučeni sretni dobitnici glavnih nagrada u Konzumovoj nagradnoj igri "Kupovina kao iz snova jer Konzum poklanja dva renaulta" i da "renault captur" ide u Zenicu, prilikom otvorenja prodavnice uručeni su ključevi budućoj vlasnici automobila "renault captur" Zeničanki Enisi Subašić.

Povodom otvorenja prodavnice predstavnici Konzuma posjetili su ustanovu za zbrinjavanje djece bez roditeljskog staranja "Dom porodica" Zenica te uručili vrijednu donaciju koja obuhvata više od tonu prehrambenih proizvoda za pripremu zdravih obroka za mališane ovog doma.