open-navfaktor-logo
search
Nevrijeme u Hrvatskoj
Ovako Požega izgleda iz zraka dan nakon snažne oluje
Jako nevrijeme praćeno gradom jučer je poharalo Požegu i okolinu.
26.06.2021. u 12:28
get url
text

Nevrijeme koje je u petak poslijepodne pogodilo Požegu i okolicu uzrokovalo je štetu na kućama i automobilima, a dio grada i okolnih naselja ostao je bez električne energije, izvijestila je Civilna zaštita.

- Razmjere štete su velike i sve gradske službe su na terenu, ali jako je teško da ćemo mi u nekom kratkom vremenu moći izaći popisati sve štete. Stoga, apeliramo na građane da pokušaju sanirati nastale štete u što većoj mjeri kako ne bi zbog eventualnih dodatnih nepogoda nastale još veće štete i problemi, te da dokumentiraju sve nastale štete. To će olakšati posao procjene, no da će taj posao potrajati i nekoliko sedmica, to je sigurno, s obzirom na broj stambenih jedinica koje su oštećene u ovom trenutku - rekao je načelnik Štaba civilne zaštite Grada Požege i zamjenik gradonačelnika Borislav Miličević, prenosi portal Požega.eu.

{$galerijaFotografija}

Dodaje da se tek dijelom završio veliki posao popisivanja šteta od nedavnih poplava koje ove štete, brojem oštećenih objekata, značajno nadilaze. Prema njegovim riječima, najveće su štete nastale na istočnom dijelu grada Požege, odnosno u dijelu u koji spadaju zapadni dio prigradskog naselja Vidovci, Dubrovačka ulica i sve one ulice koje gravitiraju do samog centra grada.

- Još nisu sanirane niti do kraja procijenjene štete od prethodne katastrofe, od bujične poplave, a nastale su nove od grada i leda. Grad je razbijen, krovovi, prozori, automobili, gotovo nema nikoga, a da mu nije nešto stradalo. Predložit ćemo županici da proglasi elementarnu nepogodu. Jasno da će biti potrebna pomoć svima koji su pretrpjeli ove velike štete, lokalna zajednica ipak nije toliko finansijski moćna da u ovakvim situacijama do kraja sanira štete te ćemo morati tražiti pomoć i s nacionalne razine - naglasio je gradonačelnik dr. Željko Glavić.

Požegu su dan nakon vremenske katastrofe posjetili ministri Tomo Medved, Marija Vučković i Josip Aladrović.

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović posjetit će danas Požegu.

Sastat će se sa požeško-slavonskom županicom Antonijom Jozić i gradonačelnikom Požege Željkom Glavićem zbog velikih šteta uslijed snažnog nevremena koje je pogodilo dijelove Požeško-slavonske županije.

- Štete su ogromne. Materijalna vrijednost je višemilionska - kazala je županica.

Ministar Medved poručio je da će "Vlada Republike Hrvatske u svim aspektima i kroz sve oblike potpore pružiti pomoć u saniranju posljedica".

- Bitno je naglasiti da ćemo već na sljedećoj sjednici Vlade donijeti odluke koje će biti usmjerene konkretnoj pomoći - rekao je.

Požega nakon nevremena
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.