open-navfaktor-logo
search
Potpuno omanuli
Ovo su kandidati sa najmanjim brojem glasova
Čudno je da neki od kandidata, iako je do sada za neke organe vlasti pregledano više od 90 posto biračkih mjesta, još nemaju niti jedan glas
09.10.2018. u 12:45
get url
text

S obzirom na veliki broj političkih stranaka i njihovih kandidata koji su se borili za neku od fotelja na ovogodišnjim Općim izborima, ne čudi da su mnogi od njih prošli potpuno nezapaženo.

Međutim, čudno je da neki od njih, iako je do sada pregledano više od 90 posto biračkih mjesta, još nemaju niti jedan glas.

Među njima su Miro Tomanović i Božidar Kršić, kandidati Srpske liste za člana Skupštine Posavskog kantona. Povjerenje glasačima, ali očigledno ni rodbini ni prijateljima nisu ulili ni kandidati stranke Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta. Tako su kandidati ove stranke za NSRS Danijela Đurić, Nevenka Vlačić i Draženko Jović ostali bez ijednog glasa.

Među kandidatima za NSRS sa najmanjim brojem glasova su i Nikola Bobić (Zavičajni socijaldemokrati Mile Marčeta) sa jednim, te sa dva glasa iz Građanskog saveza Danijel Dujaković i Trifko Trišić, iz Prve stranke Hajrija Pirić, iz Saveza za demokratsku Srpsku Željka Pljevančić i Mladen Todorović.

Izdvojili smo i ostale kandidate koji su na ovogodišnjim izborima doživjeli fijasko.

Kada je u pitanju Skupština HNK, samo jedan glas osvojio je Nermin Macanović iz stranke LDS za boljitak, a Danica Mihić iz Narodnog demokratskog pokreta osvojila je tri glasa.

Ljubo Jukić iz Nezavisnog bloka osvojio je samo jedan glas za Skupštinu Zapadno-hercegovačkog kantona, a Marinko Vukoja iz DNZ BiH tri glasa.

Bilo je onih sa tek nekoliko glasova i u Livanjskom kantonu. Anela Cero iz Nezavisne bosanskohercegovačke liste i Ljiljana Aćić iz Narodnog demokratskog pokreta dobile su samo jedan glas, Danijel Dodig iz stranke HSS Stjepana Radića dva, a Hasan Brkić iz LSBiH tri glasa.

U USK prema posljednjim podacima CIK-a najmanje glasova je osvojio Ilija Nedimović (3) iz Prve srpske demokratske stranke te Mehmed Hadžić (6) iz Narodnog demokratskog pokreta.

Arnela Bukvić iz DOP-a osvojila je pet glasova za Skupštinu TK, a u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde najnezapaženiji na izborima su sa samo tri glasa bili Mevludin Dolo (SMS),  Elvir Rašidović (BOSS) i Radmila Barac (Srpska lista).

Za Skupštinu Kantona Sarajevo najmanje glasova su dobili kandidati stranke Koalicija za Kanton Sarajevo - Sarajevska priča Besima Gligorić sa šest i Enisa Šehović-Cerovina sa sedam glasova.

Među kandidatima koji su bezuspješno tražili podršku kako bi ušli u Parlament Federacije BiH su Nijaz Dizdarević sa šest i Arnes Avdić sa sedam glasova iz Saveza za Stari Grad.

Kandidati stranke Lijevo krivo najviše su omanuli kada je u pitanju Parlament Bosne i Hercegovine. Rasim Skakić je osvojio samo osam, a njegov stranački kolega Ismet Nimanović samo devet glasova.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.