- Centralna izborna komisija BiH je učesnike sastanka informirala o ključnim elementima Inicijative za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH koja je poslana Parlamentarnoj skupštini  BiH dana 16.09.2021. godine. Osim toga CIKBiH je iskazala važnost uvođenja novih tehnologija u izborni proces te učesnike sastanka informirala da je u tom smislu Vijeću ministara BiH uputila dodatni budžetski zahtjev.
 
Na sastanku je iskazana podrška naporima Centralne izborne komisije BiH i predanom angažmanu ove institucije na poboljšanju izbornog sistema i izbornog zakonodavstva u Bosni i Hercegovini, te je iskazana potreba da se Inicijativa Centralne izborne komisije BiH za donošenje Zakona o izmjenama i dopunama Izbornog zakona BiH najozbiljnije razmotri u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.
 
Predsjednik i članovi Centralne izborne komisije BiH su izrazili zahvalnost za kontinuiranu podršku koju predstavnici administracije Sjedinjenih Američkih Država i Misije OSCE u BiH, pružaju u radu i aktivnostima koje provodi Centralna izborna komisija BiH, saopćeno je iz CIK-a.