open-navfaktor-logo
search
Reakcija
Patriotska liga HNK o istupu mostarske HVIDRA-e: Oštro se protivimo prizivanju vampira rata
Udruženje boraca Patriotske lige Bosne i Hercegovine Hercegovačko-neretvanskog kantona reagiralo je u srijedu na saopćenje mostarskog udruženja Hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata (HVIDRA) te izrazilo oštro protivljenje, kako navode, prizivanju vampira rata i aveti fašizma.
23.03.2022. u 10:06
get url
text

VEZANI TEKST - Mostarska HVIDRA: Ne postoje ni minimalni uvjeti za održavanje izbora, treba proglasiti Herceg-Bosnu

- Oštro se protivimo prizivanju vampira rata i aveti fašizma koji se očito vide u posljednjim odlukama u Neumu kod ograničenja kupovine nekretnina koje se uskraćuju Bošnjacima, pozivanje Herceg-Bosne i veličanje već presuđenih zločina i počinjenog genocida zasnovanog na sili i zločinu koji se svakodnevno ispoljava na područjima gdje su nakon zločina, protjerivanja i pljačke, Hrvati ostali u većini vršeći majorizaciju jednog naroda i potčinjavanje i neuvažavanje svih ostalih građana Bosne i Hercegovine, veličajući već presuđene ratne zločince iz agresije 1991-1995. godine - kažu u saopćenju.

Kako ističu, udruženje boraca HVIDRA treba da se bavi zaštitom svoje boračke populacije, a ne podupiranjem nemoralnih, nedemokratskih i neljudskih rješenja.

- Poštovani predstavnici boračkih udruženja, pozivamo vas da se zalažete za bolji život svojih branilaca kroz zakone o boračkoj populaciji, zaštitu i poboljšanje socijalne slike svih branilaca kroz jedinu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu - poručuju iz Udruženja boraca Patriotske lige HNK.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.