open-navfaktor-logo
search
Selektor i veznjak Zmajeva
Petev ima veliku želju pred duel s Dancima, Hadžiahmetović se vraća u "domovinu"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra od 18 sati gostuje kod Danske, a meč na stadionu Brondby skandinavskoj selekciji poslužiti će kao generalna proba za nastupajuće Evropsko prvenstvo.
05.06.2021. u 18:07
get url
text

Zmajevi su prije tri dana na stadionu Grbavica remizirali sa Crnom Gorom. Susret je na kraju okončan bez golova, i to ponajviše zahvaljujući sjajnim odbranama Ibrahima Šehića.

I Danci su remizirali, ali u gostima kod Njemačke, a rezultat je na kraju glasio 1:1.

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivaylo Petev na početku zvanične press koneferencije kazao je kako njegov tima, koji je bez pobjede od novembra 2019. godine, ima jasan cilj.

- Neću reći šta mi smeta, nama je cilj da izgledamo bolje i bolje, nadam se da ćemo uspjeti. Naša reprezentacija je bez pobjede dugo vremena, ali uradit ćemo sve da odigramo što bolje i bolje. Siguran sam da će pobjeda doći - kazao je Petev, te naglasio kako bi nam trijumf protiv jakog protivnika dobro došao.

Pored selektora Zmajeva press koneferenciji je prisustvovao i nekadašnji fudbaler Željezničara, Amir Hadžiahmetović, koji već nekoliko godina nosi dres turskog Konyaspora.

Inače, Hadžiahmetović je rođen upravo u Danskoj, gdje je napravio svoje prve fudbalske korake.

- Lijep je osjećaj vratiti u Dansku, ovdje sam napravio prve fudbalske korake, pogotovo na ovaj stadion koji je bio jedan od mojih omiljenijih, jedva čekam da sutra istrčim na teren - poručio je bh. veznjak, te dodao:

- Dolazi do smjene generacije, mi mlađi moramo preuzeti malo više odgovornosti. Ne mogu reći da smo to uspjeli u posljednjem periodu, dosta nam je teško jer je dosta novih igrača, trebat će vremena da se uklopimo, trudit ćemo se da prekinemo niz i odigramo što bolje.

Utakmica Danska - BiH igra se sutra od 18 sati uz direktan TV prijenos na Nova BH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.