open-navfaktor-logo
search
Novi selektor
Petev začuđen: Udaraju po Misimoviću, kamoli po meni
Ivaylo Petev jedan je od rijetkih selektora fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koji je i prije preuzimanja funkcije pod ogromnim pritiskom i bez bilo kakve podrške javnosti i navijača.
22.01.2021. u 20:28
get url
text

- To nije ništa čudno. Ja sam uvijek radio pod pritiskom, tako da to nije veliki problem - rekao je Petev gostujući na TVSA.

- Udaraju po Misimoviću, jednom od najvećih igrača u BiH, kamoli po meni. To je meni jako čudno. S pritiskom sam već 10 godina I to je dodatna motivacija meni - dodao je novi selektor BiH.

VEZANI TEKST - Ivaylo Petev pao na prvom ispitu

Spominjalo se i da je veliki lobista za imenovanje Peteva bio i Zdravko Mamić, alfa i omega Dinama, najtraženiji hrvatski bjegunac sa adresom u Hercegovini.

- Mislim da to nije ozbiljno. Ja sam radio u Dinamu, imamo dobar odnos, nije profesionalno da to neko kaže. Kakve veze on ima sa BiH? - pita Petev.

Za izbor Peteva glasalo je 12 članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza BiH, a bio je prijedlog Zvjezdana Misimovića. Zapravo je došao na insistiranje Vice Zeljkovića, budućeg predsjednika krovne kuće bh. fudbala, a popularni Miske u čitavoj priči bio je samo Zeljkovićeva marioneta, zbog čega su navijači bijesni na nekadašnju desetku bh. tima.

Podsjećamo da je drugi kandidat bio Sergej Barbarez kao prijedlog Emira Spahića.

Bugarin će debi na klupi Zmajeva imati 24. marta u Finskoj na startu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.