Organizacija "Mo Stars"

Plesači iz pet zemalja pokazali sportsko plesno umijeće u Mostaru

Objavljeno: 25.05.2019. u 15:58 Autor: A. B. Š.

Na  ovogodišnjem, drugom po redu takmičenju gledaoci će moći tokom cijeloga dana uživati u 350 koreografija i 43 plesna kluba

FOTO: FAKTOR

Mostar je danas centar regije u modernim plesovima zahvaljujući Plesnom studiju "Mo Stars".  Međunarodno takmičenje u modernim plesovima pod nazivom "Mo Stars Mediteran Open dance 2019", u organizaciji Plesnog kluba "Mo Stars", u grad na Neretvi je dovelo 1793 plesača iz pet zemalja.

Pored plesača iz zemlje domaćina, svoje sportsko plesno umijeće pokazali su i plesači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije. Iako je bio plan da učestvuju i plesači s Kosova to ipak nije realizovano, unatoč naporima.

- Jako teško nam je palo što nisu uspjeli dobiti vizu te zbog toga danas i nisu s nama. Mi smo se mnogo potrudili, poslali i garantno pismo, no bezuspješno - kazala je koreografkinja i voditeljica "Mo Starsa" Nataša Jekić.

Foto: FAKTOR

Na  ovogodišnjem, drugom po redu takmičenju gledaoci će moći tokom cijeloga dana uživati u 350 koreografija i 43 plesna kluba.  Djeca i omladina uzrasta od tri do 35 godina predstavit će svoje sportsko plesno umijeće pred 10 sudija koji dolaze iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Ukrajine i BiH. S obzirom na dobru organizaciju, sudije su izrazile nadu da će naredno takmičenje potrajati dva dana.

- Nakon 25 godina rada, tek drugi  Mo Stars Mediteran Open dance. Čekali smo da bi organizacija bila na nivou. Trudili smo se i radili, i zaista se radujemo što smo uspjeli. Na nivou definitivno jeste, svjedoci ste i sami – naglasila je Jekić.

Da bi takmičenje preraslo u dvodnevni događaj potrebna je sportska dvorana koju Mostar još nema, unatoč dugogodišnjim obećanjima.

Jekić je uputila riječi hvale plesačima, klubovima, zemljama iz kojih dolaze. Velika zahvalnost ide, dodaje, i za ukazanu podršku sa gradskih i kantonalnih nivoa, da realizuju jednu ovakvu manifestaciju. Takmičenje je počelo nastupom najmlađih solista dua i grupa, a takmičarski dio programa će trajati do duboko u noć.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije