open-navfaktor-logo
search
Podgorica
Pobjeda Milatovića se slavila uz četničke pjesme o Draži Mihailoviću, Kosovu i sa zastavama Srbije
Više stotina građana okupilo se sinoć ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici gdje su proslavljali pobjedu Jakova Milatovića na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori. 
03.04.2023. u 09:00
get url
text
Crna Gora, Podgorica, izbori

Okupljeni građani nosili su državne zastave Srbije, trobojke, a fotoreporter Pobjede uočio je samo jednu crnogorsku zastavu i nekoliko zastava Demokratske Crne Gore. Pjevali su "Kosovo je Srbija", "Crna Gora i Srbija to je jedna familija" i srpske nacionalističke pjesme.

Posebno se izdvojila oda ratnom zločincu i vođi četnika u Drugom svjetskom ratu Draži Mihailoviću - "Čiča Dražo gdje je moje dijete, čuvaju ga srpske bajonete". Pjevalo se i "Veseli se srpski rode" te druge nacionalističke pjesme.

Nakon objave pobjede Jakova Milatovića veći broj građana okupio se ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici i odatle su krenuli u "pobjedničku šetnju", prvo Moskovskom ulicom, a potom Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, da bi napravili krug Ulicom slobode i Bulevarom Crnojevića nazad do Hrama.

Na početku šetnje, u jednom momentu je iz mase poletjela baklja ka balkonu na kojem je bila okačena crnogorska zastava.

Tokom šetnje građani su slavili uz povike ,"Gotov je" i uzvike "Dritane hapsi". Vijorile su se uglavnom srpske trobojke, stare crnogorske trobojke, ali i crnogorske crvene državne zastave.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.