open-navfaktor-logo
search
Općina Novi Grad
Počela rekonstrukcija sportskog igrališta u naselju Reljevo
Djeca i omladina naselja Reljevo uskoro će dobiti mjesto za igru i rekreaciju. Općina Novi Grad Sarajevo započela je radove na rekonstrukciji sportskog igrališta u ulici Paljevska, a koje je bilo u jako lošem stanju. Trenutno se vrši uklanjanje stare sportske plohe, a radove izvodi JP Lokom.
02.12.2022. u 13:49
get url
text
Igralište Reljevo
Igralište Reljevo

U narednom periodu bit će izgrađena nova asfaltna podloga, ugrađen novi urbani mobilijar, klupe i korpe za otpatke. Također će biti postavljeni novi fudbalski golovi, te rekonstruisan postojeći koš.

Uporedo sa ovim radovima u toku su i radovi na izgradnji novog dječijeg igrališta u Bojniku, rekonstrukcija sportskog igrališta u ulici Šefika Dorića, a u narednom periodu radit će se i rekonstrukcija sportskog igrališta u Višegradskoj ulici, u sklopu Park šume Mojmilo, te djelomična rekonstrukcija dječijeg igrališta u ulici Trg djece Dobrinje.

Općina Novi Grad Sarajevo u proteklom je periodu radila na rekonstrukciji i obnovi postojećih i izgradnji novih dječijih i sportskih igrališta. Obnovljeno je i izgrađeno 12 igrališta, pet sportskih i sedam dječijih, u naseljima Dobrinja, Saraj Polje, Alipašino Polje, Boljakov Potok, Briješće, Naselje heroja Sokolje, Dobroševići i Zabrđe, navodi se u saopćenju Općine Novi Grad.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.