open-navfaktor-logo
search
Probijeni rokovi
Počelo postavljanje travnjaka na stadionu Tušanj
Stadion Tušanj u Tuzli jedan je od četiri stadiona u Bosni i Hercegovini koji je ovog ljeta trebao dobiti hibridni travnjak.
14.11.2022. u 10:32
get url
text

Radovi na terenu gdje svoje utakmice igraju Sloboda i Tuzla City počeli su 12. jula, a trebali su biti gotovi do kraja augusta. Međutim, svi rokovi su probijeni, a dva i po mjesece nakon predviđenog završetka, posao još nije gotov.

Kako se može vidjeti na fotografijama koje je objavio RTV TK jučer je počelo postavljanje travnjaka, a nakon toga potrebno je izvršiti i šivanje hibrida. Već odavno je jasno da se na Tušnju ove godine neće igrati fudbalu, ali se za nadati da će teren biti spreman za proljetni dio sezone.

VEZANI TEKST - Borac dobio teren, ostali na čekanju: Od historijskog projekta do povijesnog debakla

Jedini od četiri stadiona na kojem su ljetos počeli radovi, a koji je završen je Gradski stadion u Banjoj Luci. Radovi na stadionu Borca trajali su pet mjeseci. Na Areni Rođeni u Mostaru radovi su počeli 14. juna i još nije gotov, a na Koševu se radi od 9. augusta.

Rekonstrukcija jednog terena košta oko 2,5 miliona KM. Fudbalski savez BiH dobio je novac od UEFA-e, a u projektu finansijski sudjeluju i lokalne zajednice (oko 550.000 KM).

FSBiH je nakon provedenog međunarodnog tendera za izvođača radova izabrao koncorcij WICKR GROUP a.s. Češka, HELLASOD SA Grčka i TARKETT SPORTS B.V.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.