open-navfaktor-logo
search
Općina Centar
Počelo zidanje vrtića "Razigrani dani"
Nadam se da će do kraja iduće godine, eventualno najkasnije do prvog kvartala 2020. godine, biti izgrađen novi vrtić površine oko 2.000  kvadratnih metara, kazao je načelnik Ajnadžić
24.11.2018. u 17:52
get url
text
vrtić razigrani dani
vrtić razigrani dani

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić obišao je gradilište u ulici Patriotske lige gdje je u toku izgradnja funkcionalnog i novog objekta u kojem će biti smješten vrtić "Razigrani dani". Ovom prilikom ga je o dinamici radova informisao Emir Muftić, šef gradilišta firme Unigradnja, koja je angažovana za izvođenje radova na izgradnji novog objekta. Trenutno je u toku izgradnja betonske konstrukcije i zidanje.

- Ukoliko bude sve po planu, nadam se da ćemo do kraja iduće godine, eventualno najkasnije do prvog kvartala 2020. godine, ovdje imati funkcionalan objekat površine od oko 2.000  kvadratnih metara u kojem će boraviti najmlađa i najstarija populacija, te ćemo imati prostora za ostale društvene aktivnosti - kazao je načelnik Ajnadžić.

Nakon izvedenih zemljanih radova osigurana je građevinska jama da se prevenira bilo kakvo pomjeranje tla. To se postiglo ugradnjom 56 armirano-betonskih šipova, za šta je Općina Centar izdvojila 330.000 KM, dok će cjelokupna vrijednost izgradnje novog objekta koštati oko tri miliona maraka, a sredstva će izdvojiti Općina Centar iz svog budžeta.

Ekrem Kurtović, stanovnik Mjesne zajednice "Koševo II", kazao je da su presretni izgradnjom novog objekta.

–  Tokom proteklog rata uništen je vrtić "Razigrani dani" i to je stanovnicima predstavljalo veliki problem, posebno mladim bračnim parovima sa djecom. Sada smo svjedoci povećane potražnje stanova mladih parova koji žele da žive na ovom području jer osim budućeg objekta obdaništa također u blizini imamo osnovnu školu čime imamo dobre uvjete za cjelodnevni boravak njihove djece - kazao je Kurtović.

Kako je predvidio glavni projekat, dimenzije i pozicija nekadašnjeg objekta bit će zadržane. Novina je izgradnja skloništa, što nalažu zakonski propisi, koji nije imao stari objekat. Uz izgradnju objekta planirano je i vanjsko uređenje koje predviđa parkovski mobilijar i igralište, navodi se u saopćenju Općine Centar.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.