Most će povezati mjesne zadnice Godijeno i Čelebići, te će ujedno omogućiti putnu povezanost s drugim dijelom mjesne zajednice Vikoč gdje se nalazi nekoliko desetina stambenih objekata povratnika.  

- Zahtjev za izgradnjom mosta smo dobili od povratnika iz ove mjesne zajednice, te iz naselja koja se teritorijalno naslanjaju na mjesto Vikoč. Izgradnja mosta će donijeti i nove šanse za mještane iz nekoliko naselja, a dodatno će olakšati pristup povratičkim  stambenim objektima i imanjima. Izgradnju mosta sufinansiramo s Općinom, ujedno je to poruka da kroz ovakve i slične projekte gradimo suživot koji je vijekovima prisutan na ovim prostorima - istakao je Ramić, saopćilo je Federalno ministarstvo za raseljene osobe i izbjeglice. 

Općina Foča će nastaviti sufinansirati projekte od značaja za povratničku zajednicu. 

- S obzirom na to da je investicija nešto veća, uputili smo molbu Ministarstvu i evo došli smo do zajedničkog cilja. Višestruka će biti korist završetkom izgradnje mosta. Nastavit ćemo dobru saradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica kako bismo uspješno realizovali i druge projekte koji će popravljati stanje u našoj općini. Izgradnjom mosta gradimo i međusobno povjerenje - istakao je Vukadinović, načelnik Općine Foča.