open-navfaktor-logo
search
Grand Slam
Počinje Wimbledon: Džumhur danas protiv Cuevasa
Za razliku od Džumhura koji je tri puta uspijevao proći prvo kolo na Wimbledon, Cuevas je samo jednom "preskočio" prvu prepreku
01.07.2019. u 07:49
get url
text

Jedini Grand Slam koji se igra na travi, poznati Wimbledon, počinje danas i trajat će do 14. jula. Već prvog dana 133. izdanja ne terene All England Lawn Tennis and Croquet Cluba izaći će i najbolji bosanskohercegovački teniser Damir Džumhur.

Džumhur će u prvom kolu Wimbledona odmjeriti snage sa Urugvajcem Pablom Cuevasom, koji trenutno zauzima 44. mjesot na ATP ranking-listi.

Današnji meč bit će drugi međusobni duel bh. tenisera s Urugvajcem, a u jedinom dosadašnjem uspješniji je bio naše teniser. Bilo je to na US Openu 2017. godine kada je Sarajlija slavio s 3:0 u setovima.

Za razliku od Džumhura koji je tri puta uspijevao proći prvo kolo na Wimbledon, Cuevas je samo jednom "preskočio" prvu prepreku na najstarijem turniru i to 2009. godine.

Prvi reket BiH prije nekoliko danas na ATP turniru u Antalyji, gdje je branio titulu, predao je meč četvrtfinala Jordanu Thompsonu, a razlog su iscprljenost, te visoka temperatura i povraćanje, koji su ga mučili noć prije meča.

Početak meča između Džumhura i Cuevasa najavljen je najranije u 15.30 sati.

Titulu na ovogodišnjem Wimbledonu u konurenciji tenisera brani Novak Đoković, a Angelique Kerber u konkurenciji teniserki.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.