open-navfaktor-logo
search
Najprodavaniji model
Podmlađenoj kraljici ostalo samo ime
Toyota je svom kompaktu vratila staro ime, a sada ga predstavlja u novom limuzinskom izdanju
17.11.2018. u 19:51
get url
text
Toyota Corolla

Pojavom Aurisa na tržištu ime Corolle u Evropi je bilo rezervisano isključivo za limuzinsko izdanje modela. S novom generacijom stvari su se vratile ne svoje, a i Corolla je upravo dobila novu izvedbu. Nova generacija modela u Guangzhou je upravo predstavljena, a pristigle su i informacije vezane za euro inačicu.

Corolla sedan je nadogradnja ponude s kojom će se ona zaustaviti na tri izvedbe: karavan, kompakt i limuzinska. Iz Toyote poručuju kako s limuzinskim izdanjem podilaze mlađoj klijenteli, koja traži prestižniji dizajn, ali i prvoklasni komfor. Realno, estetski se model nimalo ne razlikuje od kineske ili američke izvedbe, a jedine novosti euro izvedbe se tiču sadržaja.

Corolla će tako prvi put dobiti hibridni pogon, identičan ponudi ostalih izvedbi - 1.8 benzinac i 122 KS maksimalne snage. Prema WLTP-u troši svega 4,3 l/100 km. U ponudi ostaje i klasika, 1.6 benzinac sa 132 KS i šestostepenim ručnim mjenjačem (CVT uz doplatu), te potrošnjom od 6,1 l/100 km.

Ono bitno je da Corolla sada koristi TNGA GA-C platformu, a to uz 60% bolju krutost znači multilink na svim izvedbama, niže težište i dakako bolje vozne karakteristike.

Na popisu opreme nalaze se i detalji prestižnijih modela poput bežičnog punjenja mobilnih uređaja, 8-inčnog zaslona infotainmenta i velikog head-up zaslona. Sigurnosna oprema je dakako potpuna.

Nova Corolla Sedan na evropsko tržište će stizati iz Turske, i to od prvog kvartala iduće godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.