Kroz taj javni poziv odobreno je sufinansiranje za 384 ugradnje individualnih mjerila. Obaveza svakog domaćinstva, prema javnom pozivu, jest vlastito učešće u iznosu od 300 maraka, saopćeno je iz Vlade Kantona Sarajevo. 

Međutim, posljednja dva dana u Ministarstvu su suočeni sa žalbama građana da im pristižu računi za ugradnju kalorimetra u iznosima između 400 i 500 maraka po domaćinstvu. 

Ovim putem Ministarstvo obavještava građane koji su prošli na javnom pozivu da je njihova obaveza da plate iznos kako je rečeno u javnom pozivu, a to je 300 maraka i ni jedan fening više. 

- Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša nije bilo upoznato od bilo kojeg subjekta da se našim sugrađanima dostavljaju uvećani računi i tek nakon poziva naših sugrađana saznali smo za ovu aktivnost. Ovim putem želimo se izviniti svima onima koji su u ovoj jednoj pozitivnoj aktivnosti iskazali želju da odvoje svoja sredstva za ugradnju kalorimetra, a dobili račune s iznosima zbog kojih su se, prema onome što smo saznali, osjećali prevareno, doživjeli stres i nelagodu - navode iz Ministarstva.