open-navfaktor-logo
search
U punom kapacitetu
Pokret za državu: Očekujemo da Mirsad Duratović bude potpredsjednik NSRS-a i da uđemo u Vladu RS-a
Predstavnici Pokreta za državu kazali su danas, nakon konsultacija sa mandatarom za sastav nove Vlade RS-a Radovanom Viškovićem, da očekuju mjesto u vlasti u RS-u, shodno svom izbornom rezultatu. U Narodnoj skupštini RS-a oni imaju pet zastupnika.
25.11.2022. u 11:31
get url
text

Sevlid Hurtić, zastupnik u Narodnoj skupštini RS-a je kazao da očekuju da u punom kapacitetu uđu u Vladu RS-a.

- Nismo razgovarali o jednom ili dva ministarstva, nego da naši ljudi uđu u Vladu RS-a i sve druge pozicije koje nam sljeduju po izbornom rezultatu - kazao je Hurtić. 

Nije precizirao koliko i koja ministarstva traže. Što se tiče učešća u dvotrećinskoj skupštinskoj većini i eventualnoj podršci vetu člana Predsjedništva BiH, Hurtić je bio kategoričan da u tome neće učestvovati.

Hurtić je rekao i da Pokret za državu očekuje mjesto potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, a kandidat je Mirsad Duratović.

- Očekujemo da će u srijedu na glasanju dobiti podršku i biti potpredsjednik iz reda Bošnjaka - kazao je.

Što se tiče srpskog delegata u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine, Hurtić je rekao da imaju informacije da je opozicija u RS-u spremna da podrži Vojina Mijatovića, kandidata Pokreta za državu, te da bi o tome trebali razgovarati predstavnici opozicije RS-a u utorak sa predstavnicima SDP-a BiH.

- Ako su oni spremni, naravno da smo i mi i da ćemo glasati za svog čovjeka - dodao je Hurtić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.