open-navfaktor-logo
search
Tuzlanski kanton
Policajci dobili 22 vozila: U toku nabavka uniformi, one u kojima rade stare su pet godina
Nova policijska vozila predstavljena su danas u sjedištu Jedinice za specijalnu podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona. Za potrebe policajaca u Tuzlanskom kantonu nabavljena su 22 vozila, vrijedna 750.000 KM.
04.11.2021. u 13:03
get url
text
MUP TK: Nabavljena vozila

Riječ je o 10 automobila marke "škoda" s policijskim oznakama, koje će biti dodijeljena policijskim stanicama prema potrebi, novim vozilima istog proivođača, bez oznaka, koje će koristiti krim policija te još dva vozila koja će biti raspoređena drugim organizacionim jedinicama MUP-a TK.

- Mi imamo 15 policijskih stanica, a vozila s oznakama je deset, tako da će ona biti raspoređena prema sagledanim potrebama i problematici na terenu. Mislim da ovaj podatak dovoljno govori da nam i dalje nedostaje vozila - kaže direktor Uprave policije MUP-a TK Dževad Korman.

Direktor policije dodaje da pored starog voznog parka, policajci u TK rade i u starim uniformama.

- Pokušavamo nabaviti uniforme već godinu i po dana i stalno se obaraju tenderi. Ponovo smo u proceduri nabavke, a mi oko pet godina koristimo uniforme čiji je rok trajanja bio dvije godine - kaže Korman.

Posljednju veću nabavku vozila MUP TK imao je prije dvije godine, a da bi se standardi po tom pitanju podigli potrebno je ulagati više i češće.

- Izdvojena sredstva nisu dovoljna, ali ukoliko kontinuirano bude ulaganja postići ćemo cilj, a to je, pored dobro uvježbane, i materijalno-tehnički opremljena policija - zaključio je Korman.

Pored ova 22 vozila, obezbijeđen je novac za nabavku dva presretača s posebnim kamerama za kontrolu saobraćaja, vrijedna oko 300 hiljada KM. Ta vozila bi se na cestama mogla naći u prvom kvartalu naredne godine.

{$galerijaFotografija}

MUP TK vozila
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.