Subota, 28.05.2022.

Pomozi.ba organizirao humanitarni bazar: Prihod namijenjen projektu "Obrok za sve"

U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren prvi humanitarni bazar u 2022. godini, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.

Posjetioci mogu kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama kao i unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u ekološkoj šivaonici "Dobrota na kvadrat".

Binas Mašić, uposlenik Udruženja Pomozi.ba, rekao je da je ovo prvi humanitarni bazar u ovoj godini.

- Svi naši posjetioci mogu da kupe nove ili polovne stvari po simboličnim cijenama, ali isto tako i unikatne stvari kao što su cekeri, jastučiće, posteljine i tacne. Sve te predmete izrađujemo u našoj ekološkoj šivaonici 'Dobrota na kvadrat'. Prilikom izrade ovih unikatnih predmeta pomažu nam naši volonteri - izjavio je Mašić.

Kako je kazao, na ovaj način, pored toga što daju novi život starom tekstilu, žele umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima, kao i onima koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet.

Sva prikupljena sredstva na humanitarnom bazaru bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, korisnicima projekta "Obrok za sve".

U sklopu ovog projekta dnevno se isporuči više od 1.000 obroka.

Projekat se može podržati i pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati dvije KM ili jedan obrok.

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh