open-navfaktor-logo
search
Pomoć ugroženima
Pomozi.ba organizirao humanitarni bazar: Prihod namijenjen projektu "Obrok za sve"
U prostorijama Udruženja Pomozi.ba u Sarajevu jutros je otvoren prvi humanitarni bazar u 2022. godini, a kojeg su i ovaj put podržali brojni građani.
15.01.2022. u 12:13
get url
text

Posjetioci mogu kupiti nove i polovne stvari po simboličnim cijenama kao i unikatne predmete – cekere, prekrivače, jastučiće, tacne, nastale u ekološkoj šivaonici "Dobrota na kvadrat".

Binas Mašić, uposlenik Udruženja Pomozi.ba, rekao je da je ovo prvi humanitarni bazar u ovoj godini.

- Svi naši posjetioci mogu da kupe nove ili polovne stvari po simboličnim cijenama, ali isto tako i unikatne stvari kao što su cekeri, jastučiće, posteljine i tacne. Sve te predmete izrađujemo u našoj ekološkoj šivaonici 'Dobrota na kvadrat'. Prilikom izrade ovih unikatnih predmeta pomažu nam naši volonteri - izjavio je Mašić.

Kako je kazao, na ovaj način, pored toga što daju novi život starom tekstilu, žele umanjiti količinu tekstilnog otpada, ali prvenstveno pomoći korisnicima, kao i onima koji se uključe u šivanje da svojim radom upotpune kućni budžet.

{$galerijaFotografija}

Sva prikupljena sredstva na humanitarnom bazaru bit će usmjerena ka starim, bolesnim i iznemoglim građanima i građankama Bosne i Hercegovine, korisnicima projekta "Obrok za sve".

U sklopu ovog projekta dnevno se isporuči više od 1.000 obroka.

Projekat se može podržati i pozivom na humanitarni broj 17001 i tim putem donirati dvije KM ili jedan obrok.

20220115_2_51737166_72553333.jpg
1 od 9
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.