- Posebno je razočaravajuće što su u takvom nečasnom i opasnom djelu učestvovali oni koji takve postupke treba da sprečavaju, ali i, što je veoma zabrinjavajuće, mladi ljudi koji u najljepšim godinama života Božić - najradosniji praznik mira, solidarnosti i ljubavi dočekuju vrijeđajući i prijeteći svojim sugrađanima, svojim najbližim komšijama. Uvjeravam našu braću muslimane da najoštrije osuđujemo ovakve postupke - naveo je patrijarh Porfirije.

Kao neko ko je uvijek živio u nacionalno ili vjerski mješovitoj sredini, naveo je da ukazuje da je veoma važno da sveštenici u obraćanju vjernicima u hramu, ali i "ličnim primjerom svjedoče da su svaki čovjek i svaka žena, bez obzira na vjeru i naciju, naš brat i sestra".

Patrijarh Porfirije pozitivan je na koronavirus i naredne dane će provesti na kućnom liječenju, saopćila je prije dva dana Srpska pravoslavna crkva (SPC). Porfirije je, prethodno, 8. i 9. januara boravio u Banjoj Luci gdje je prisustvovao svim manifestacijama kojima je obilježen neustavni dan RS-a.