open-navfaktor-logo
search
Zastupnički dom FBiH
Poruka HDZ-a i "Osmorke" nakon sjednice: Nastavljamo zajedno, nećemo gubiti vrijeme
Nakon održane sjednice Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, novinarima su se obratili zastupnici, predsjedavajuća i dopredsjedavajuća Zastupničkog doma FBiH.
01.12.2022. u 18:06
get url
text

VEZANI TEKST - "Osmorka" nastavila sjednicu Zastupničkog doma FBiH i sa HDZ-om izglasala rukovodstvo u kojem nema Bošnjaka
 

Zastupnik HDZ-a u Parlamentu FBiH Mladen Bošković kazao je da je ovo trenutak kada se mora ozbiljno sjesti i razgovarati.

- Izražavam žaljenje jer sjednica nije završila u onom tonu u kojem ja mislim da je trebala jer se već znalo da postoji parlamentarna većina i da će se izglasati ovakav saziv parlamenta. Moramo shvatiti da dođe momenat kada više nismo na vlasti. U narednom periodu ćemo raditi za dobrobit svih naroda i građana u FBiH i ja se nadam da će ovaj saziv biti jednako dobar kao i prošli - poručio je Bošković.

{$galerijaFotografija}

Novoizabrana predsjedavajuća Zastupničkog doma FBiH Mirjana Marinković-Lepić (Naša stranka) istakla je da "vrijeme ne treba gubiti na preformanse i besmislice".

VEZANI TEKST - "Osmorka" predložila rukovodstvo Zastupničkog doma FBiH, SDA se buni jer nema nikog od Bošnjaka
 

- Ovaj izbor nije izvršen na jedan dostojanstve način kako smo to trebali uraditi, ali je izvršen i posebno mi je drago što sam prva žena u historiji koja će biti predsjedavajuća Zastupničkog doma Parlamenta FBiH - poručila je, a nakon nje se obratila i zamjenica predsjedavajuće Edina Gabela (Stranka za BiH) koja nije mnogo toga rekla osim da "nastavljaju zajedno". 

Novinarima se obratio i šef kluba Stranke za BiH u Zastupničkom domu Admir Čavalić.

- Moram navesti da je danas "Osmorka" i vladajuća koalicija položila prvi test. Pokazali smo da možemo izabrati rukovodstvo u roku i bez ikakvih blokada. Imamo izuzetan program usmjeren na ekonomiju i energetiku - poručio je.

 

 

Mladen Bošković, Mirjana Marinković, Edina Gabela, 01.12.2022.
1 od 4
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.