open-navfaktor-logo
search
Podrška
Posredstvom Islamske zajednice osigurano novih 16 hemodijaliznih aparata za građane BiH
Reisu-l-ulemu Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazovića danas je posjetio dr. Muhammed Ismail el-Ensari, generalni direktor Fondacije En-Nedžat iz Kuvajta, koji boravi u višednevnoj posjeti Vakufskoj direkciji Islamske zajednice.
27.07.2021. u 15:20
get url
text

Sastanku je prisustvovao i Senaid ef. Zajimović, direktor Vakufske direkcije, putem koje je Islamska zajednica sa ovom fondacijom realizirala više od 30 različitih projekata širom BiH vrijedne desetine miliona KM.

Direktor El-Ensari je ovom prilikom zahvalio reisu-l-ulemi na podršci koju pruža njihovoj fondaciji u njenom nastojanju da ovdašnjim ljudima olakša život koliko može.

- Razlog njegove posjete Vakufskoj direkciji jeste da se informira o dinamici realizacije projekata koje provodimo u saradnji sa ovom fondacijom. Prije svega, riječ je o dva veoma značajna projekta za Islamsku zajednicu, a to su završetak izgradnje centara u Zenici i Doboj-Jugu. Fondacija En-Nedžat je za završetak izgradnje Islamskog centra u okviru kompleksa Sultan Ahmet u Zenici osigurala 4,5 miliona KM, a za završetak izgradnje Centra za islamsko obrazovanje u Doboj Jugu oko milion KM - izjavio je Zajimović.

Prema njegovim riječima, razlog posjete je, također, i nastavak realizacije projekta podjele hemodijaliznih aparata kliničkim centrima i zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji.

- U prvoj fazi ovog projekta koja je počela u novembru 2019. godine podijeljeno je deset hemodijaliznih aparata. Ovog puta na inicijativu Islamske zajednice naš dugogodišnji partner je osigurao sredstava za nabavku dodatnih 16 hemodijaliznih aparata - kazao je Zajimović.

Pojasnio je da je za ovaj projekat do sada osigurano oko 400.000 KM, te najavio da će njegova realizacija biti nastavljena i u narednom periodu.

- Namjeravamo, uz podršku naših partnera, osigurati hemodijalizne aparate u svim dijaliznim centrima kojima je potrebno - dodao je Zajimović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.