open-navfaktor-logo
search
Ko odaje informacije
Potraga za "krivcima": NN prijavitelj smatra da su vojnici OSBiH pretrpali tanjire hranom
Inspektorat je odmah pokrenuo istragu koja je vojnim riječnikom definirana kao IGAR. Radi se na utvrđivanju identiteta vojnika-vozača koji su prema procjeni anonimnog prijavitelja stavili u svoje tanjire više hrane nego što on smatra da je "dozvoljeno" ili "uljudno"
20.10.2019. u 08:37
get url
text

Pljušte međusobne optužbe na relaciji Zajednički štab Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Inspektorata Ministarstva odbrane BiH ko je Faktoru odao informacije da se vodi opsežna istraga na identifikovanju grupe vojnika-vozača koji su na prijemu u tanjire stavili više hrane nego je to, prema aršinima anonimnog prijavitelja ovog "nemilog događaja", dozvoljeno.

U periodu od 22. do 29. septembra ove godine održana je Treća međunarodna konferencija vojnih imama u Bosni i Hercegovini.

U okviru konferencije bio je organiziran i svečani prijem u Domu Oružanih snaga BiH, na kojem je prisutnima bila ponuđena hrana sa švedskog stola.

Nekoliko dana poslije, nezvanična je informacija koju je Faktor dobio od izvora iz Zajedničkog štaba OSBiH, u Inspektorat Ministarstva odbrane BiH stigla je anonimna prijava, u kojoj je između ostalog navedeno da su pripadnici OSBiH, vozači pretrpavali hranom svoje tanjire!?  

Inspektorat je odmah pokrenuo istragu koja je vojnim riječnikom definirana kao IGAR. Radi se na utvrđivanju identiteta vojnika-vozača koji su prema procjeni anonimnog prijavitelja stavili u svoje tanjire više hrane nego on smatra da je to "dozvoljeno" ili "uljudno".  

VEZANI TEKSTUmjesto svinjetine i požara u Rajlovcu, istražuju se vozači OSBiH koji su jeli na prijemu!?

VEZANI TEKSTUmjesto odgovora: Novinarima i djelatnicima MO i OSBiH zaprijećeno zbog "neistinitih" informacija

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.