open-navfaktor-logo
search
Kantonalni sud u Sarajevu
Potvrđena optužnica protiv Marokanca zbog ubistva Jasmina Berovića na Ilidži
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Salaha Eddine Dechane, državljanina Maroka zbog krivičnih djela ubistvo i pokušaj ubistva.
21.04.2021. u 13:31
get url
text

Optužen je da je zajedno sa H.B i J.M.B. 17. novembra 2020. godine, oko 22 sata i 30 minuta u Barskoj ulici u Općini Ilidža, u jednom ugostiteljskom objektu upotrebom noža zadali više udaraca Jasminu Beroviću u predjelu grudnog koša sa lijeve strane uslijed kojih je i usmrćen.

VEZANI TEKST - Ubistvo Jasmina Berovića: Od trojice migranata samo jedan dostupan, porodica razmišlja o protestima

Navedeno krivično djelo počinili su nakon što nisu usluženi pićem koje su tražili ispred kafića. Terete se i da su još dvojici prijatelja oštećenog nanijeli laku i tešku tjelesnu povredu.

U navedenom predmetu protiv osumnjičenog J.M.B. u toku je postupak izručenja Bosni i Hercegovini dok je za osumnjičenim H.B. koji je nedostupan organima gonjenja raspisana potjernica.

Iako je u otprilike isto vrijeme traženo i izručenje migranta koji je uhapšen na Kosovu do dana današnjeg nije poznato dokle se stiglo sa procedurom njegovog izručenja i da li se on uopće i dalje nalazi u tamošnjem pritvoru

Podsjetimo, krajem januara, Srbija je Bosni i Hercegovini izručila Salaha Eddine Dechane.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.