open-navfaktor-logo
search
Sarajevo
Požar na Dolac Malti desio se uz upotrebu otvorenog plamena, stanari kojima su izgorjeli domovi traže rješenje
U sarajevskom naselju Dolac Malta u subotu, 16. jula, došlo je do velikog požara u kojem je izgorjelo nekoliko objekata.
05.08.2022. u 08:30
get url
text

Vatrena stihija je progutala nekoliko šupa i garaža i oštetila dva stana u ulici Sakiba Nišića. 

VEZANI TEKST - Stanari kojima su na Dolac Malti izgorjeli domovi: Neko je potpalio, sve je gorjelo

Policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke, obavili uviđaj na mjestu događaja. Kako stoji u objavi na stranici MUP-a KS, tom prilikom je ustanovljeno da je do požara najvjerovatnije došlo kao posljedica upotrebe otvorenog plamena od nepoznatih osoba i na neutvrđen način, da bi se požar kasnije proširio na susjedne objekte. Policijski službenici nastavljaju rad i poduzimaju potrebne mjere i radnje u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja navedenog događaja. 

Ismetu Tahiroviću u požaru je izgorio stan i posljednje dvije sedmice živi kod rodbine.

- Iz Općine Novo Sarajevo rekli su nam da nađemo stan do 450 KM i da će oni plaćati dok se naša imovina ne obnovi. Međutim, još nismo pronašli stan koji bismo iznajmljivali – kaže za Faktor Tahirović.

Kadriji Čeli u požaru su stradali prozori i dio krova i trenutno traži firmu koja će sanirati nastalu štetu.

- Komisija iz Općine je procijenila da je šteta 2.000 KM i sada treba da pronađem firmu koja to treba uraditi. U toku je građevinska sezona i veoma je teško pronaći nekog da to popravi i da izda račune. Iz Općine su nam rekli nasuti tampon u dvorište, ali to još nisu uradili. Raspitivali smo se kod nadležnih i za uzrok požara, ali nikad nismo dobili odgovor – kaže za Faktor Čelo.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.