open-navfaktor-logo
search
Uz pomoć helikoptera
Požar u Neumu ne prijeti kućama, gori samo brdo Žaba
Vatrogasci u Neumu treći dan se bore sa požarom koji je prijetio kućama u nekoliko sela.
04.08.2022. u 12:02
get url
text

{$galerijaFotografija}

Ipak, situacija je danas puno bolja nego u utorak i srijedu.

- Vatrogasne ekipe na terenu uz pomoć dva helikoptera Oružanih snaga (OS) BiH spriječile su širenje požara i gori samo brdo Žaba. Sada je situacija puno bolja jer nisu ugrožene ni kuće ni stanovništvo. Zahvalni smo kolegama vatrogascima iz BiH i Hrvatske koji su nam bili od velike pomoći posljednjih dana - kaže za Faktor Dragan Raič iz Operativnog centra Civilne zaštite Neum.

FOTO: MOBiH

Oružane snage Bosne i Hercegovine uprkos složenim uvjetima intezivno gase požar na području općine Neum, saopćilo je Ministarstvo odbrane BiH.

FOTO: MOBiH

- Helikopteri OS BiH i danas od ranog jutra aktivno učestvuju u gašenju požara na lokalitetu općine Neum. Uprkos nepovoljnim meteo uvjetima koji dodatno otežavaju gašenje požara iz zraka i na terenu, učinjeni su značajni napori u suzbijanju vatrene stihije - naveli su iz Ministarstva odbrane BiH i dodali:

- Visoke temperature i jak vjetar usporavaju helikopterske posade da u potpunosti neutrališu požar na ovom području te se očekuje da u popodnevnim satima, kada temperatura zraka bude niža, posade helikoptera OSBiH nastave još intezivnije djelovati na ovom lokalitetu.

Požar u Neumu - 4. 8. 2022.
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.