Bešiktaš neće trajno otkupiti ugovor našeg reprezentativca, koji će se na ljeto vratiti sa pozajmice iz Turske, a Katalonci će Zmaju morati da pronađe novi dom.

Kako piše Sport, Pjanić nije u planovima trenera Xavija Hernandeza, iako ima ugovor do 2024. godine, a kao nova destinacija pominje se milanski Inter.

Međutim, kako piše isti izvor Italijani nisu spremni na veliku finansijsku investiciju, odnosno otkup Pjanićevog ugovora, i radije bi ga doveli na pozajmicu.

VEZANI TEKST - Edin Džeko i Miralem Pjanić od ljeta u istom klubu?

Sport piše da Inter ne želi plaćati nikakvu naknadu za posudbu, a da je spreman preuzeti dio plaće za našeg reprezentativca. Nerazzurri su spremni ponuditi da, kao i Bešiktaš, finansiraju trećinu plaće i to oko 2,75 miliona eura, a da ostatak plaća Barca.

Pozajmica bez ikakve naknade, odnosno mimo plaćanja dijela plate igrača, kao što je Bešiktaš uradio ove sezone. Turska strana je uplatila 2,75 miliona evra, što je oko trećine Pjanićeve plaće. Barsa je morala da plati ostatak, a Sport navodi kako je i reprezentativac BiH prihvatio blago smanjenje plaće kako bi mogao da realizuje posudbu u Tursku, čime je spasio sezonu i došao u priliku da igra fudbal ove godine.

Pjanić je, podsjetimo, dogovorio posudbu u Bešiktaš, jer nije uspio završiti prelazak u Italiju prije zatvaranja ljetnog prijelaznog roka, a s obzirom na to da je prijelazni rok u Turskoj bio otvoren duže (ostanak u Barci bi značio neigranje).