open-navfaktor-logo
search
Utakmica istine
Pranjić: Ne treba praviti glupe poteze i padati pod utjecaj atmosfere, svako misli da može biti trener, ali ja odlučujem
Fudbalere Slobode u ponedjeljak na od 17 sati na Tušnju protiv Širokog Brijega čeka jedna od najbitnijih utakmica sezone.
12.05.2023. u 12:05
get url
text

VEZANI TEKST - Širokobriježani najavljuju: U Tuzlu po pobjedu
 

Slobodi gori pod nogama i tri boda su joj prijeko potrebna da ostane u životu i borbi za opstanak do posljednjeg kola.

- Nemam šta puno filozofirati, znamo šta nas čeka. Bitna utakmica i nama i Širokom. Igramo kući tri kola do kraja i ništa nas osim pobjede ne zadovoljava. Dobro je da igramo u ponedjeljak, znat ćemo sve rezultate, znat će i Široki. Najbitniji je teren, 11 protiv 11 i tu ko bude pravi. Nadam se da ćemo mi biti u ponedjeljak onakvi kakvi trebamo biti, kakvi smo bili protiv Tuzle i 20-30 minuta protiv Zrinjskog, gdje smo ih ispočetka malo iznenadili. S tri boda smo u igri za opstanak. Neću reći da je sto posto, ali nekih 80-90 posto bi riješili stvari koje nas zanimaju - rekao je trener Slobode Danijel Pranjić tokom današnjeg obraćanja medijima.

Ponovio je da je dobro što na teren izlaze posljednji, da će znati ishode konkurenata u borbi za opstanak, ali da Sloboda mora pobijediti, jer joj u suprotnom neće nikakvu ulogu igrati i da se drugi rezultati poklope.

- Moramo uzeti tri boda kakvi god drugi rezultati bili. Čak i ako se poklope, a mi ne pobijedimo, nismo ništa napravili. Bez obzira, šta god da se desi, sa šest bodova bismo trebali sigurni. Imamo i Borac, koji je osigurao Evropu i tu ćemo isto ići na pobjedu - dodao je bivši reprezentativac Hrvatske.

Said Husejinović sigurno neće konkurisati za ovaj meč, a zbog žutih kartona "out" su Maksimović i Delić.

- Said je počeo lagano trenirati odvojeno, vidjet ćemo kako će se to razvijati. Možda utakmica protiv Borca, nekih 20-30 minuta ako se bude dobro osjećao, a onda se nadamo da će se vratiti protiv Želje - rekao je Pranjić.

On dodaje da uprkos ogromnom rezultatskom pritisku bitno biti miran u ovim situacijama, ne praviti glupe poteze, ne padati pod utjecaj atmosfere, navijača...

- Svako ima svoje mišljenje, svako misli da je najmpametniji, svako misli da može biti trener, ali ja odlučujem i imam nekakav plan zašto i kako. Ovu zadnju utakmicu sam malo eksperimentirao zato što sam morao - rekao je trener Slobode i konstatovao da je u prethodnoj utakmici s namjerom odmorio Jusića, Vranješa Osmankovića kako bi što spremniji dočekali Široki Brijeg.

- Poslije utakmice s Tuzlom imali smo emocionalno, psihičko i fizičko pražnjenje. Realan sam čovjek i teško je očekivati bodove protiv Zrinjskog. Pokušali smo iznenaditi, uspjeli u nekoj mjeri, ali nismo sačuvali rezultat - kazao je Pranjić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.