Evropska liga

Pred meč protiv BATE Borisova: Sarajevo izdalo upute navijačima koji idu na Bilino polje

Objavljeno: 06.08.2019. u 20:54

Fudbalski klub Sarajevo radi punom snagom u cilju pronalaska alternativnih rješenja prijevoza navijača, saopćeno je iz kluba

Sarajevo će biti domaćin na Bilinom polju

FOTO: FACEBOOK

Danas je u prostorijama MUP-a ZDK održan sastanak načelnika PU I Zenica, Admira Gazića i predstavnika Fudbalskog kluba Sarajevo.

MUP ZDK se obavezao da će sve raspoložive snage delegirati za organizaciju utakmice trećeg kola Evropa lige na Bilinom polju, saopćeno je iz Bordo tima.

- Na zapadnoj tribini stadiona Bilino polje bit će smješteni pripadnici navijačke grupe Horde zla, a na južnoj tribini, u dijelu ograđenoj tampon zonom bit će smješteni navijači ekipe BATE Borisov. Ostatak južne tribine bit će u prodaji zajedno sa ulaznicama za ostale tribine.

Organizovani prijevoz navijača FK Sarajevo bit će omogućen vozom putem posebne linije na relaciji Sarajevo - Zenica, a voz kapaciteta 300 mjesta je besplatan. 

VEZANI TEKST - FK Sarajevo organizovao voz za navijače koji idu na meč protiv BATE Borisova

Na platou na željezničkoj stanici predviđeno je okupljanje navijača koji će na ovoj utakmici biti smješteni na Zapadnoj tribini. Pored navijača koji će u Zenicu pristići vozom, a planiraju biti na tribini Zapad, osiguran je i parking za privatna motorna vozila navijača. Navijači će od platoa na željezničkoj stanici biti ispraćeni u pratnji policije do stadiona Bilino polje.

Navijačima koji će biti smješteni na tribini Ssjever, Istok, Jug i ostatku tribine Zadad sugeriše se da putnička vozila ostave na parkingu na Kamberović polju kod TC Džananović. Parking ukupnog kapaciteta od 400 vozila bit će besplatan, a bit će otvoren u terminu od 15 do 23 sata. Ulazak na parking bit će moguć pokazom ulaznice koja važi za susret (pojedinačna, sezonska ili bijela članska karta). 

Fudbalski klub Sarajevo apeluje na sve vozače da prate uputstva redara u cilju maksimalne iskoristivosti parking prostora i redukovanja gužvi pri ulasku/izlasku.

Zbog činjenice da je u jeku turistička sezona i da su kapaciteti smanjeni, autobuski prevoznici nisu u mogućnosti ustupiti vozila za prijevoz navijača. Fudbalski klub Sarajevo radi punom snagom u cilju pronalaska alternativnih rješenja prijevoza navijača. U narednom periodu javnost će biti upoznata sa dodatnim uputstvima i pravilima za utakmicu treće kola kvalifikacija Evropa lige - saopćeno je iz FK Sarajevo. 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije