Šuhret Fazlić

Predlaganjem lokacije Lipa, Bihać pokazao maksimum kooperativnosti

Objavljeno: 11.11.2019. u 20:06

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas s predstavnicima bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju privremenom kampu BIRA

Sa današnjeg sastanka

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas s predstavnicima bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju privremenom kampu BIRA. Stanovnici mjesnih  zajednica Mali i Veliki Lug, Gornje Prekounje, Hatinac i Bakšaiš već više od godinu dana očekuju od nadležnih državnih organa konačno rješenje za smještaj migranata koji privremeno borave u fabrici BIRA.

Gradonačelnika Fazlića upoznali su sa dosadašnjim zahtjevima i aktivnostima koje su realizirali s ciljem zaštite građana i njihove imovine, istaknuvši još jedanput da očekuju sistemsko rješenje problema.

 - Na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Bihać usvojen je zaključak kojim se nedosmisleno traži zatvaranje BIRE i kao što sam već ranije kazao nema govora da se migranti s Vučjaka prebacuju u BIRU, ali u Boriće. To nije opcija i podržavam predstavnike mjesnih zajednica u njihovom stavu da se ovaj kamp izmjesti iz urbane zone. Na sastanku smo se dogovorili da zajednički koordiniramo naše nastupe prema nadležnim, uz pohvalu dosadašnjem radu naše policije koja i dalje treba istrajati u svom poslu s ciljem zaštite građana Bihaća i njihove imovine – kazao je  Fazlić, zahvalivši aktivistima Crvenog križa i Civilne zaštite na dosadašnjima naporima.

Dodao je da je predlaganjem lokacije Lipa, Grad Bihać pokazao maksimum kooperativnosti kada je u pitanju migrantska kriza.

- Nema parcijalnih rješenja za Grad Bihać kada je u pitanju migrantska kriza. Ima samo opcija cjelovitog riješenja. Ukoliko se nastavi s parcijalnim pristupom, onda će protiv sebe imati građane koji neće biti na strani rješavanja migrantske krize - dodao je Fazlić, saopćeno je iz njegovog kabineta.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije