open-navfaktor-logo
search
Istraga
Predmet "Respiratori": Pretres u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo FBiH
U toku su pretresi prostorija Zavoda za javno zdravstvo Federacije BiH u Sarajevu, u okviru predmeta koji se tiče nabavke 100 respiratora iz Kine koji su plaćeni 10,5 miliona KM.  
19.05.2020. u 15:48
get url
text

Prema nezvaničnim informacijama, pretrese obavljaju tužilački tim Tužilaštva BiH i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu, a po naredbama Tužilaštva i Suda BiH.

Međutim, iz SIPA-e nam nisu mogli ni potvrditi ni demantovati ovu informaciju.

Ranije su iz Tužilaštva BiH kazali kako po nalogu tužilačkog tima "i u ovom trenutku policijski djelatnici SIPA vrše određene aktivnosti na prikupljanju materijala koji je potreban za dokumentiranje svih radnji i aktivnosti koje su bitne za navedeni predmet". 

{$galerijaFotografija}

Kazali su i to da Tužilaštvo BiH "ima razumijevanja za veliki interes javnosti" i da će zbog toga pravovremeno obavještavati javnost, "vodeći računa da se ne ugrozi rad na istrazi koja je u toku".

- Također, sve agencije i institucije, koje sudjeluju sa tužilaštvom u radu na istrazi, postupaju po uputama tužilačkog tima, koji rukovodi istražnim radnjama i prikupljaju dokaze i vrše aktivnosti po nalogu Tužilaštva BiH - navodi se u saopćenju ove pravosudne institucije.

Zavod za javno zdravstvo FBIH , SIPA, 19.05.2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.