open-navfaktor-logo
search
Podrška EU
Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH razgovarala sa predsjednicom Evropskog parlamenta
Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto razgovarala je danas u Briselu sa predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom o političko-ekonomskim prilikama u Bosni i Hercegovini s akcentom na proces uspostavljanja vlasti i evropskom putu BiH.
20.03.2023. u 21:14
get url
text
Borjana Krišto

Krišto je istakla razumijevanje da je kandidatski status našoj zemlji dodijeljen kao podstrek na daljnji ubrzani rad na usuglašavanju zakonodavstva, te da će se Vijeće ministara BiH potruditi da opravda ukazano povjerenje evropskih partnera.

- Postoji pozitivno radno ozračje i da je Vijeće ministara već usvojilo nekoliko bitnih dokumenata za EU integracije, te utvrdilo Nacrt budžeta za 2023. godinu, što će uveliko olakšati rad institucija BiH - saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Dodala je da su stabiliziacija političkih prilika i iskreni dijalog svih političkih aktera, uz poštovanje pune ravnopravnosti sva tri konstitutivna naroda i ostalih, ključ za ubrzanje reformskih i integracijskih procesa.

Krišto se zahvalila na kontinuiranoj podršci evropskih parlamentaraca BiH i izrazila uvjerenje da će BiH i Zapadni Balkan ostati u fokusu interesovanja europarlamentaraca.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.