Predstava "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali", prema tekstu Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica, od svoje premijerne izvedbe 2016. godine, ostvarila je najviše međunarodnih gostovanja.

Predstava je do sada izvedena u Bernu, Novom Sadu, Podgorici, Umagu, Kragujevcu, Beču, Zagrebu, kao i nedavno izvođenje u Holandiji. Nakon Roterdama, u subotu, 25. maja zenički BNP sa ovom predstavom gostuje u švicarskom Cirihu.

"Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" osvojila je devet prestižnih festivalskih nagrada, uključujući i dvije Sterijine nagrade u Novom Sadu, kao i neka druga značajna regionalna umjetnička priznanja u oblasti teatarske djelatnosti. Glumačku postavu predstave čine Mirjana Karanović i Enes Salković, scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka, a muziku beogradski profesor Draško Adžić.

"Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" je drama koja koncept role playa, kao i sve druge narativne tehnike kojima se koristi, kako monološke, tako i dijaloške, pa i jezik sam, izvrće u njihove suprotnosti i pokazuje nemogućnost jednostavnog pokušaja - ispričati sopstveni život nepoznatoj osobi tokom jedne večeri.

U junu, u javnom toaletu, Mara, žena u četrdesetim godinama i Milan, koji te večeri slavi rođendan, još uvijek tinejdžer, (slučajno?) se sreću i pokušavaju da ispričaju jedno drugom sopstvene živote. Kao okidače za sjećanja koriste slučajne natpise po pločicama WC-a, a nepouzdanost i nepostojanost bilo kog tjelesnog, emotivnog ili mentalnog sjećanja se kroz četiri scene u kojima igraju arhetipske odnose majka - sin, otac - kćerka, brat - sestra i ljubavnica - ljubavnik.