Film "Praznine" nastao je u produkciji Kazališta mladih "Korifej" iz Nove Bile, a njegov cilj je da bude opomena današnjim i budućim generacijama u BiH.

- Ovaj film je snažno obilježio moj život. Svaka nova priča iznova me duboko razarala, ali i davala mi novu snagu da nastavim snimati. Zahvale roditelja što sam uopće došla upitati za njihovu djecu nakon toliko godina, bacala su me na koljena. Njihova ubijena djeca otprilike moji su vršnjaci. Bili smo pod istim nebom u istom paklu rata. Oni su ubijeni, ja sam preživjela. Ako išta danas mogu učiniti, onda mogu napraviti film koji će biti njihov oduzeti glas i njihov produženi krik. Krik koji će nas upozoravati na besmisao rata. Ikad! – kazala je rediteljica Anela Križanac.

Filmski materijal prikupljan je isključivo kroz razgovore s prvim svjedocima – roditeljima i braćom, ili sestrama ubijene djece. Rediteljski koncept filma jest svjedočenje iz prve ruke. Film svjesno izbjegava dokumentarne snimke ili fotografije trenutka kada su djeca ubijena, no uprkos tome svjedočenja roditelja razaraju nutrinu gledatelja, ali ga i oplemenjuju i pročišćuju.

Uz poetske momente filmskog jezika ovaj dokumentarac, pomno prateći filmski ritam, publici daje trenutke za potreban predah. Takve kadrove majstorski je snimio Jakov Sušac. Vrlo važan element filma jeste autorska muzika koju potpisuje Nikola Matošević, a koja iz svoje vizure nenametljivo i precizno prati filmsku emociju, ni jednog trenutka ne survavši ga u patetiku.

Filmsku ekipu čine Anela Križanac koja potpisuje scenarij i režiju, Jakov Sušac kao snimatelj i montažer, Nikola Matošević autor muzike, te Alojz Čakarić i Ivan Križanac kao snimatelji tona.