open-navfaktor-logo
search
Stand up komedija
Premijera 27. aprila: Vojinović u ulozi influenserke iz Sarajeva zaljubljene u feleričnog Sandžakliju
Pod utjecajem društvenih mreža živimo već više od deset godina i taj trend ne pokazuje znake zaustavljanja. Taman smo se navikli na Facebook i Instagram, a onda se pojavio Tik Tok i podigao igru na skroz drugi nivo te povećao našu minutažu na društvenim mrežama višestruko.
10.04.2023. u 12:21
get url
text

Došlo je vrijeme da malo odložimo svoje telefone i vratimo se starom dobrom pozorištu gdje je sve živo, a ništa nije virtualno. Gdje možemo otvoriti teme društvenih mreža bez da se dopisujemo ili postujemo. Pravi "story" koji traje duže od trideset sekundi i "live" koji je zaista uživo. Glumica Ivana Vojinović pripremila je predstavu "Influenserka" koja će premijerno biti izvedena 27. aprila s početkom u 20 sati u kultnom sarajevskom klubu Cinemas Sloga. 

U ovoj ozbiljnoj komediji publici će ponuditi odgovore na pitanja: ko su stvarni influenseri? Kako se influenser postaje? I kako to sve izgleda kada se liveovi ugase, kada storyji odrade svoje i kada lajkovi utihnu...

Tekst za predstavu je napisao, i stand up režirao Admir Crvčanin, dok Ivana igra ulogu influenserke iz Sarajeva nesretno zaljubljenu u, kako ga ona opisuje, feleričnog Sandžakliju, jer ne odgovara ni jednom stereotipu o Sandžaklijama. Ali zato ni njen lik ne odgovara ni jednom stereotipu o influenserima. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.