open-navfaktor-logo
search
Nastavak saradnje
Premijerligaš riješio pitanje trenera za narednu sezonu
Vlado Jagodić je produžio saradnju sa Slogom nakon što je sa dobojskim timom uspio da izbori opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
30.05.2023. u 18:36
get url
text

Na sastanku stručnog štaba i uprave kluba sa igračima, Jagodić je klupskoj upravi podnio izvještaj sa karakteristikama i ocjenama za igrače koji su protekle sezone nosili dres dobojskog premijerligaša. Nakon sastanka, igrači su otišli na odmor.

Imajući u vidu da dosadašnji ugovor između trenera Jagodića i Sloge ističe sutra 31.maja, sa današnjim danom je postignut dogovor da Jagodić ostaje na čelu stručnog štaba FK Sloga i naredne sezone.

Jagodić je vodio ekipu Sloge u proteklih deset kola. Dobojski klub je u tih deset kola ostvario četiri pobjede, dva neriješena rezultata i pretrpio četiri poraza. Ovaj rezultat se smatra kao vrlodobar i bio je sasvim dovoljan da klub ostvari svoje ambicije i ostane u premijerligaškom društvu.

Upravo zbog toga, odnosno zbog dobrih rezultata koje je Jagodić postigao sa ekipom dobojskog kluba u turbulentnoj završnici prvenstva i borbi za opstanak, klupska uprava Sloge je odlučila da Jagodić i dalje nastavi obavljati poslove šefa stručnog štaba.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.