open-navfaktor-logo
search
Stanje na putevima
Preporučuje se oprezna vožnja zbog magle na pojedinim dionicama
Na dionicama u višim planinskim predjelima, kao i uz riječne tokove, smanjena je vidljivost zbog magle. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav, pa iz BIHAMK-a apeluju na vozače da voze maksimalno oprezno i vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.
10.11.2020. u 07:51
get url
text

Na više lokacija magistralnog puta Sarajevo - Tuzla - Orašje (Olovske Luke, naselje Husino, u blizini petlje Šićki Brod, u mjestima Špionica i Potpeć, kao i u blizini graničnog prelaza Orašje) izvode se sanacioni radovi, zbog čega se saobraća usporeno ili obilaznicama u neposrednoj blizini.

Danas od 10 do 14 sati usporeno će se saobraćati na dionici Vogošćanska petlja - Poturovići, gdje će se izvoditi montaža stubova javne rasvjete.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen (Prozor - Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar - Široki Brijeg - Posušje - Tomislavgrad - Kupres - Bugojno i Mostar - Sarajevo - Busovača - Novi Travnik - Bugojno.

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448), saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

U toku su radovi na mostu preko jezera Bočac (Jajce - Crna Rijeka), zbog čega se saobraća naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).

Zbog sanacionih radova na mostu preko rijeke Bile na putnom pravcu Nević Polje - Kaonik, iz smjera Kaonika (Viteza) saobraća se jednom trakom na mostu, dok se iz smjera Nević Polja (Travnika) saobraća obilaznicom u neposrednoj blizini.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Mostar - Široki Brijeg (od ulaza u Mostar do Balinovca), Livno - Kamensko, Drvar - Bosansko Grahovo, Rogatica - Ustiprača i Šuica - Tomislavgrad.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja. Na graničnom prijelazu Hum/Šćepan Polje nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć u vremenu od 07 do 19 sati. Od 15. novembra na snazi će biti obavezno posjedovanje zimske opreme.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.